top of page

De beste hulp voor hooggevoelige kinderen

Een hooggevoelig kind is gevoeliger is voor indrukken van de buitenwereld dan gemiddeld. Je kind neemt subtielere nuances waar, raakt sneller overprikkeld en wil zich daarom wellicht terug trekken. Het kind stelt veel vragen aan de ouders, kan verlegen overkomen en is gevoelig voor straf. Hooggevoeligheid komt evenveel voor bij jongens als meisjes. Deze kinderen reageren veel meer op hun omgeving, drukte, sferen en hun ouders. Zij zijn sneller moe en uitgeput van al deze indrukken. Ze voelen veel aan, zoals andere mensen en dieren.

 

Het is niet zo dat het gehoor, gezichtsvermogen of andere zintuigen scherper zijn. Het verschil ligt hem in de hersenen zelf: in een zorgvuldigere informatieverwerking. Deze kinderen staan meer stil bij alles. Ze sorteren wat aan prikkels binnenkomt preciezer. Als ouder kan het grootbrengen een hele uitdaging zijn.

 

Neem voor coaching en/of behandeling van je kind gerust contact op.

Vader en Zoon.jpg

Hooggevoeligheid is een temperament dat bij kinderen prachtig tot ontwikkeling kan komen.

Om dat te bereiken is een speciaal traject ontwikkeld dat op maat voor je kind wordt aan geboden. 

 

Je kunt hierbij denken aan:​

- Het leren omgaan met overprikkeling.

- Je kind in zijn/haar kracht op school.

- De behandeling van klachten zoals allergie, leerproblemen, overgevoeligheid, sterk wisselende emoties, een negatief zelfbeeld, faalangst, onzekerheid etc….

- Bewust leren omgaan met hooggevoeligheid door ouder en kind.

 

We starten met een intake om te bepalen wat er nodig is. Zo kan je kind prachtig tot bloei komen.

Hooggevoelig zeepbel handen en bos.jpg

Hooggevoelig en Strong Willed

Niet alle hooggevoelige kinderen hebben hetzelfde temperemant. 30% is extravert en heeft een sterke wil. Deze kinderen houden juist van prikkels! Voor ouders is het grootbrengen van dit type kind een hele uitdaging.

Neem gerust contact op als je als ouder/opvoeder daarin bent vastgelopen.

Hooggevoelig en spiritueel

Er zijn hooggevoelige kinderen met bijzonder gaven zoals heldervoelendheid, helderziendheid etc. Als kind voel je je anders dan anderen en dat kan problemen geven en vooral onbegrip.
 

Bij Culemnia is ervaring om deze kinderen en hun ouders te begeleiden. Neem gerust contact op voor meer informatie en om kennis te maken.

Als je hulp wilt voor je hooggevoelige kind of vragen hebt neem dan gerust contact op.

Wat ouders erover zeggen

Weet u niet zeker of mijn diensten bij u passen?

Bekijk wat sommige van mijn cliënten uit het verleden hebben gezegd over hun ervaringen met mij en ontdek de vele manieren waarop ik hen heb geholpen.

"Nu begrijp ik mijn dochter beter en kan ik omgaan met haar boosheid"

Martijn B.

"Fijn dat je klaarstaat voor helderziende kinderen en hun ouders. Nu weten mijn man en ik wat hierin belangrijk is en hoe we onze dochter kunnen begeleiden."

Debora L.

bottom of page