top of page

Gezond op eigen kracht met klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een geneeswijze die op een natuurlijke manier helpt. Dit door je genezend vermogen te stimuleren waardoor je vanuit eigen kracht beter wordt. De homeopathische medicatie is veilig omdat ze geen schadelijke stoffen bevat. 


Behandeling op maat, want ieder mens is anders

Daarom is het dat mensen, die ogenschijnlijk dezelfde ziekte hebben, allemaal een andere remedie voorgeschreven krijgen. Stel dat er tien mensen met hooikoorts bij de klassiek homeopaat komen, dan krijgen zij alle tien een ander geneesmiddel. Dit omdat ieder persoon anders is en omdat er heel veel remedies zijn die kunnen helpen. Voor jou wordt het best passende homeopathisch middel gekozen na een consult waarin je klacht(en) uitgebreid worden besproken en wordt ingeschat wat voor type mens je bent. 


Wat voor klachten kunnen behandeld worden?

Bijvoorbeeld allergie, eczeem, migraine, pijnklachten, depressiviteit, maag- en darmklachten, reuma, een burn-out, huid- en gewrichtsklachten, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, kinderwens, zwangerschapsmisselijkheid, ouderdomskwalen, overgangs- en menstruatieklachten, griep, etc. Het unieke van deze geneesmethode is dat zowel lichamelijke, emotionele, als ook geestelijke en zelfs erfelijke klachten aangepakt kunnen worden.

Wil je weten wat in jouw geval de mogelijkheden zijn?
Vraag het via het contactformulier hieronder.

Man holding Bottles of homeopathic globules on green fern background. Homeopathy medicine.

Contactformulier

Thanks for submitting!

Waarom klassieke homeopathie?

Genezen zonder schade aan je organisme

Dat homeopathische geneesmiddelen werken is al lang bewezen. Zo werd in 1997 bewezen dat homeopathische geneesmiddelen significant beter werken dan een placebo. Ook andere onderzoeken gaven een positief resultaat. Maar wat is nou de kracht van homeopathie? Sommigen zeggen dat de werking van homeopathische geneesmiddelen kletskoek is, het zou allemaal in het hoofd zitten en niet in de remedie. Andere gebruikers zijn weer reuze enthousiast en kunnen niet zonder. Dat is niet zo vreemd aangezien bewezen is dat deze eeuwenoude methode van genezen effectief blijkt te zijn.

Minder troep in je lijf

Door homeopathische geneesmiddelen is het mogelijk om een geneesmiddel te gebruiken wat niet chemisch is vervaardigd. Hierdoor is een homeopathisch geneesmiddel een volwaardig alternatief geneesmiddel.

Dit komt ook meteen terug in de bijwerkingen. Homeopathische geneesmiddelen leveren nagenoeg geen bijwerkingen en kunnen veilig gebruikt worden. De reguliere geneesmiddelen daarentegen brengen veel bijwerkingen met zich mee. Voor een bijwerking dient dan weer vaak een ander chemisch geneesmiddel gebruikt te worden, met als gevolg dat sommige mensen een hele lijst aan medicatie hebben én alsnog last van bijwerkingen hebben.

Kijken naar het individu

Het mooie aan homeopathische middelen is dat het geneesmiddel niet alleen wordt uitgezocht op de ziekte of klacht, maar dat er ook wordt gekeken naar het totaalbeeld van de mens. Er wordt dus echt naar de persoon gekeken en hierdoor is het een individuele vorm van geneeskunde. Niet ieder mens reageert namelijk hetzelfde op een geneesmiddel; ieder mens is anders.

Een erkende behandelmethode

In de landen om ons heen is homeopathie een officieel erkende behandelmethode. Zo wordt in Zwitserland homeopathie zelfs volledig vergoed vanuit de basisverzekering, evenals natuurgeneeskunde, acupunctuur en antroposofie. Zwitserse evaluaties geven positieve resultaten, ook financieel gezien is het voordelig.

Bron: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde

Homeopathische geneesmiddelen

De keus van het geneesmiddel vindt plaats volgens het gelijksoortigheidsprincipe


Na het eerste gesprek kiest de homeopaat op basis van al je klachten en je persoonlijkheid een middel dat het beste bij je past. Dit op basis van het totaalbeeld. Ieder mens is uniek en reageert anders. Ook de oorzaak van de klachten wordt meegenomen in de keuze. Homeopathische geneesmiddelen zijn erg veilig zijn en daarom bijzonder geschikt voor de behandeling van kinderen, oudere mensen, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven.

Homeopathic Bottles

Waar worden de middelen van gemaakt?

Homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt van planten en stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. De uitgangsstof wordt gepotentieerd, dat wil zeggen: systematisch verdund en geschud. Potentiëren gebeurt in stappen van 1 op 10 (D potenties), 1 op 100 (C potenties) of 1 op 50.000 (LM potenties). Hiermee ontstaan veilige remedies met een krachtige werking. Na een uitgebreid gesprek tijdens eerste consult wordt een remedie uitgekozen die bij jou en het totaalbeeld van je klachten past. Dit middel stimuleert je levenskracht waardoor je kunt genezen.

Bottles of Homeopathy Globules
bottom of page