Klassieke homeopathie

Genezen zonder schade aan je organisme

Dat homeopathische geneesmiddelen werken is al lang bewezen. Zo werd in 1997 bewezen dat homeopathische geneesmiddelen significant beter werken dan een placebo. Ook andere onderzoeken gaven een positief resultaat. Maar wat is nou de kracht van homeopathie? Sommigen zeggen dat de werking van homeopathische geneesmiddelen kletskoek is, het zou allemaal in het hoofd zitten en niet in de remedie. Andere gebruikers zijn weer reuze enthousiast en kunnen niet zonder. Dat is niet zo vreemd aangezien bewezen is dat deze eeuwenoude methode van genezen effectief blijkt te zijn.

Minder troep in je lijf

Door homeopathische geneesmiddelen is het mogelijk om een geneesmiddel te gebruiken wat niet chemisch is vervaardigd. Hierdoor is een homeopathisch geneesmiddel een volwaardig alternatief geneesmiddel.

Dit komt ook meteen terug in de bijwerkingen. Homeopathische geneesmiddelen leveren nagenoeg geen bijwerkingen en kunnen veilig gebruikt worden. De reguliere geneesmiddelen daarentegen brengen veel bijwerkingen met zich mee. Voor een bijwerking dient dan weer vaak een ander chemisch geneesmiddel gebruikt te worden, met als gevolg dat sommige mensen een hele lijst aan medicatie hebben én alsnog last van bijwerkingen hebben.

Kijken naar het individu

Het mooie aan homeopathische middelen is dat het geneesmiddel niet alleen wordt uitgezocht op de ziekte of klacht, maar dat er ook wordt gekeken naar het totaalbeeld van de mens. Er wordt dus echt naar de persoon gekeken en hierdoor is het een individuele vorm van geneeskunde. Niet ieder mens reageert namelijk hetzelfde op een geneesmiddel; ieder mens is anders.

Een erkende behandelmethode

In de landen om ons heen is homeopathie een officieel erkende behandelmethode. Zo wordt in Zwitserland homeopathie zelfs volledig vergoed vanuit de basisverzekering, evenals natuurgeneeskunde, acupunctuur en antroposofie. Zwitserse evaluaties geven positieve resultaten, ook financieel gezien is het voordelig. Ook is enkele jaren geleden bij een Nederlandse studie aangetoond dat huisartsen die naast de reguliere geneeskunde ook de homeopathische geneeskunde toepassen ruim 12 procent goedkoper werken dan gemiddeld.

Bron: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde

Homeopathische geneesmiddelen

De keus van het geneesmiddel vindt plaats volgens het gelijksoortigheidsprincipe


Na het eerste gesprek kiest de homeopaat op basis van al je klachten en je persoonlijkheid een middel dat het beste bij je past. Dit op basis van het totaalbeeld. Ieder mens is uniek en reageert anders. Ook de oorzaak van de klachten wordt meegenomen in de keuze. Homeopathische geneesmiddelen zijn erg veilig zijn en daarom bijzonder geschikt voor de behandeling van kinderen, oudere mensen, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven.

Homeopathic Bottles

Waar worden de middelen van gemaakt?

Homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt van planten en stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. De uitgangsstof wordt gepotentieerd, dat wil zeggen: systematisch verdund en geschud. Potentiëren gebeurt in stappen van 1 op 10 (D potenties), 1 op 100 (C potenties) of 1 op 50.000 (LM potenties). Hiermee ontstaan veilige remedies met een krachtige werking. Na een uitgebreid gesprek tijdens eerste consult wordt een remedie uitgekozen die bij jou en het totaalbeeld van je klachten past. Dit middel stimuleert je levenskracht waardoor je kunt genezen.

Bottles of Homeopathy Globules

Er is een duidelijke samenhang tussen lichaam en geest

Binnen de klassieke homeopathie behandelen we vanuit dat oogpunt de mens als één geheel. Behalve lichamelijke klachten worden ook emotionele en psychische klachten behandeld, die de ware oorzaak kunnen zijn. Chronische stress en ongezond leven in ons drukke bestaan kunnen lijden tot klachten. Teveel in ons hoofd zitten (piekeren) en te weinig bij ons gevoel blijven kan klachten veroorzaken. Onverwerkte heftige emoties kunnen zich uiten zich als lichamelijke klachten. De behandeling herstelt de balans tussen lichaam en geest. Als je je geestelijk in balans bent word je lichamelijk ook gezonder en andersom.

fanal-forest-albert-dros-7.jpg