Help je kind door jezelf te spiegelen

Kinderen van deze tijd laten geven signalen zien d.m.v. hun gedrag, spel en klachten. Vaak worden deze verkeerd of slechts voor een deel begrepen en krijgen kinderen stempels waar ze niet zomaar van af komen. Gelukkig kun je als ouder op een positieve manier met de signalen aan de slag door jezelf te spiegelen met de methode Spiegelkind. Zo help je je kind omdat er bij jou als ouder iets verandert door het diepe inzicht dat je krijgt.

Hoe werkt het?

Een kind voelt feilloos onze blinde vlekken aan. Omdat ze dat vaak verbaal niet kunnen uiten, laten ze die zien door bijvoorbeeld ‘vreemd en storend’ gedrag. Met de spiegelmethode worden de signalen die een kind laat zien vertaald naar een boodschap voor de ouder(s) om inzicht te krijgen vanuit de signalen van je kind. Je zult vervolgens ervaren dat wanneer het goed gaat met jou, het gedrag van je kind ook ten positieve verandert.

Tijdens het eerste gesprek met jou als ouder/opvoeder vertel je over wat er speelt bij je kind.  Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld om belangrijke informatie te krijgen over je kind, jou en het gezin. Met deze informatie wordt na het eerste gesprek een vertaalslag gemaakt zodat het onderliggende probleem helder wordt.


Tijdens het tweede gesprek krijg je de vertaling te horen: dit is de boodschap van je kind voor jou. Een boodschap als met een verdiepend inzicht en tevens adviezen over hoe je de aanwijzingen van je kind concreet toe kunt passen in je leven, relatie, werk en de opvoeding.

Wanneer de boodschap die je kind voor je heeft duidelijk is kun je daarmee aan de slag. Soms is het inzicht dat je hebt gekregen al voldoende, soms is er behoefte aan begeleiding.

Waneer Spiegelkind?

Heeft je kind emotionele problemen, leer- en gedragsproblemen en diverse ziektebeelden zoals adhd, depressie, aonduidelijke lichamelijke klachten dan kun je deze methode inzetten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Spiegelkind top.jpg