top of page

Help je kind door jezelf te spiegelen met de Spiegelkindmethode

Maak je je zorgen om je kind en vraag je je af waarom hij/zij steeds zo boos is en hoe je het beste kunt reageren? Word je geraakt door het gedrag of de lichamelijke klachten van je kind? Heeft je kind steeds terugkerende klachten zoals koorts of oorontstekingen? Dan kan de methode Spiegelkind uitkomst bieden.

Kinderen van deze tijd laten geven signalen zien d.m.v. hun gedrag, spel en klachten. Vaak worden deze verkeerd of slechts voor een deel begrepen en krijgen kinderen stempels waar ze niet zomaar van af komen. Gelukkig kun je als ouder op een positieve manier met de signalen aan de slag door jezelf te spiegelen met de methode Spiegelkind. Zo help je je kind omdat er bij jou als ouder iets verandert door het diepe inzicht dat je krijgt.

Spiegelkind top.jpg

Hoe werkt het?

Een kind voelt feilloos onze blinde vlekken aan. Omdat ze dat vaak verbaal niet kunnen uiten, laten ze die zien door bijvoorbeeld ‘vreemd en storend’ gedrag. Met deze methode worden de signalen die een kind laat zien vertaalt naar een boodschap voor de ouder(s) om een diep inzicht te krijgen. Je zult vervolgens ervaren dat wanneer het daarna goed gaat met jou, het gedrag van je kind ook ten positieve verandert.

Tijdens het eerste gesprek met jou als ouder/opvoeder vertel je over wat er speelt bij je kind. Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld om belangrijke informatie te krijgen over je kind, jou en het gezin. Met deze informatie wordt na het eerste gesprek een vertaalslag gemaakt zodat dat wat onderliggend speelt helder wordt.


Tijdens het tweede gesprek krijg je de vertaling te horen: dit is de boodschap van je kind voor jou. Een boodschap als met een verdiepend inzicht. Je ontvang daarbij ook adviezen over hoe je de aanwijzingen van je kind concreet toe kunt passen in je leven. Binnen je relatie, werk en de opvoeding.

Wanneer de boodschap die je kind voor je heeft duidelijk is kun je daarmee aan de slag. Soms is het inzicht dat je hebt gekregen al voldoende, soms is er behoefte aan meer begeleiding.

Vader en Zoon.jpg

Waneer Spiegelkind?

Het grootbrengen van je kind kan een hele opgave zijn. Speelt er moeilijk gedrag of een leer- en ontwikkelingsprobleem? Is je kind vaak ziek en uit balans?Als ouder kun je tegen allerlei zaken aanlopen. Deze unieke methodiek geeft je inzicht over wat er werkelijk speelt bij je kind. Neem gerust contact op voor meer informatie om te ontdekken wat voor jouw kind en jouw situatie de mogelijkheden zijn.

Kind ouder therapie.jpg
fanal-forest-albert-dros-7.jpg

Contactformulier

Selecteer een optie

Bedankt voor je bericht. Je ontvang z.s.m. een reactie.

bottom of page