top of page
Ron Wiebolt 10 22.jpg

Over mij

Sinds 1994 timmer ik aan de weg als homeopaat en leven met hooggevoeligheid.

In 1994 startte ik mijn praktijk als klassiek homeopaat. Tegenwoordig werk ik ook als HSP-coach. Mijn motivatie is dat ik zie dat reguliere medicijnen en behandelingen schade doen, onderdrukken en de klachten niet oplossen. Ik help en begeleid hooggevoelige mensen en kinderen om te zorgen dat zij tot hun recht komen in deze drukke, overprikkelde wereld. 

 

Ik heb het diploma van het Nederlandse College voor Natuurgeneeswijzen waar ik onder andere homeopathie en voedingsleer studeerde van 1989 tot 1993. Daarvoor studeerde ik fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht (1986 - 1988).

In 2008 werd ik Kindertolk na een training bij Janita Venema. Ik leerde om met deze spiegelmethode ouders en kinderen te helpen bij problemen die er in gezinsverband spelen en die bij het kind tot uiting komen. 

Ik vind het belangrijk om mezelf blijvend te ontwikkelen.  Zo studeer ik momenteel aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. De opgedane kennis zet ik als HSP-coach in om hooggevoelige mensen te ondersteunen.

Ik ben een hooggevoelige coach
Ik wist al lang dat ik heel sensitief en spiritueel ben maar aan begrip en goede begeleiding heeft het voor mij  ontbroken. Op mijn 35e ontdekte ik dat ik hooggevoelig en ik ging erover lezen. Dit heeft mijn leven veranderd, ik snap beter hoe ik in elkaar steek. Sindsdien heb ik vaak lezingen gegeven over dit onderwerp om ook anderen bewust te maken over deze eigenschap. Dat is de weg naar (h)erkenning en emancipatie.

 

Als je hooggevoelig bent dan is er een zoektocht naar balans in je leven. Naar hoe je deze eigenschap in kunt zetten en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. In mijn praktijk heb ik veel mensen, ouders en kinderen op dit gebied op weg mogen helpen en dat hoop ik nog jaren te doen zowel als coach en door healing met homeopathie.

 

Hooggevoelige mensen zijn sterk verbonden met de natuur net als de klassieke homeopathie. Deze geneeswijze heeft zijn basis in natuurkrachten en die krachten gebruik ik om hooggevoelige mensen te helen van trauma's, chronische overprikkeling, stress- en burn-out klachten.

Mijn missie

Mijn missie is om de wereld van de geneeskunde op te schudden, één patiënt tegelijk. Door een verscheidenheid aan behandelmogelijkheden en benaderingen ontgrendel ik het potentieel van zelfgenezing bij elke client. Soms resulteert dit zelfs al in verbeteringen vanaf de allereerste sessie. Vertrouw op mijn kennis en en vertrouw op je vermogen om te genezen en sta jezelf toe u beter te voelen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Neem contact met me op voor meer informatie.

Homeopathic Treatment
Medication

Met wat voor methode wordt gewerkt?

Voor alles niet schaden!

“Ik werk met de Sensation methode. Deze is ontwikkeld door de Indiase arts Sankaran. Bij ziekte is er een verstoring die overeenkomt het energetische patroon van een plant, dier of mineraal. Deze energievorm verstoort het menselijk evenwicht en geeft lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten.”


“Daarom zoek ik als klassiek homeopaat uit wat is de aard van de centrale verstoring is en het wezen daarvan. Het gewaarwordingsniveau (de ‘Sensation’ ) waar deze informatie voorhanden is,  is dieper dan dat van lichaam en geest en vormt het centrale punt van de ziekte.”


“De met deze methode gevonden remedie zal vervolgens het evenwicht (soms spectaculair) herstellen door de centrale verstoring direct aan te pakken. De remedie is immers gelijk aan de verstoring, namelijk een homeopathische verdunning van de desbetreffende plant, dier of mineraal.”


  • De remedies zijn onschadelijk en daarom veilig in gebruik.

  • De remedie is systematisch verdund en geschud (gepotentieerd) en bevatten daarom geen schadelijke stoffen.

  • De remedie pakt de diepste oorzaak van de klachten aan.

  • De voorgeschreven remedie moet passen bij de persoon zodat het een diepe werking kan hebben.

  • Remedies zijn vanuit de levenskracht werkzaam op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

Vertrouw op homeopathie bij Culemnia

Aangesloten bij

NVKH logo.jpg
bottom of page