top of page

Coaching voor hooggevoelige mensen

Hooggevoelige mensen zitten anders in elkaar en dat heeft invloed alle levensgebieden

Ik bied coaching en hulp aan voor hooggevoelige mensen, kinderen en hun ouders. Daarover lees je hieronder meer.
Onderaan deze pagina kun je testen downloaden om uit te vinden of je hooggevoelig bent. Ook is er een test voor hooggevoelige kinderen. Het is belangrijk om te weten hoe je in elkaar steekt zodat je rekening kunt houden met jezelf en met wat je nodig hebt.

Ben je het hooggevoelige en tegelijk sensatiezuchtige typ?

Als je behalve dat je hooggevoelig bent houdt van spannende prikkels en nieuwe uitdagingen ( oftewel tevens High Sensation Seeker bent) dan ben ik er ook voor jou. Want in jouw leven zijn de uitdagingen nog groter om in balans te komen en te blijven. 

Image by Héctor Martínez

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoelige mensen pikken veel op en verwerken informatie zeer zorgvuldig. Een gevoelig zenuwstelsel is je basis. Je bent heel ontvankelijk voor wat je ziet, ruikt, hoort en ervaart. Je bent gevoelsbegaafd. Het is je talent en wellicht je valkuil. Tegelijk is het je kwaliteit, mits je in balans komt en blijft. Maar hoe doe je dat in deze, steeds sneller draaiende, wereld?

Hoe kun je gelukkig leven waarbij je tot je recht en tot ontplooiing komt?

Hoe ga je om met wat je mee hebt gemaakt?

Hoe geef je hooggevoeligheid een plek in je leven?

attractive young woman in red dress in f

Coaching

 Hoe kom je als hooggevoelig persoon in balans en kun je deze eigenschap als kwaliteit inzetten binnen je relatie, werk en bovendien voor jezelf? 

Je bent welkom voor een intakegesprek. Dan bepalen we in overleg wat je aan begeleiding nodig hebt. We bieden dit geheel op maat aan, want ieder hooggevoelig mens is uniek. We bezien hoe hooggevoeligheid voor jou als kracht kan worden ingezet. Als je tijdens je leven negatieve ervaringen hebt gehad dan is er alle ruimte om deze te verwerken. Ook voor spirituele en intuïtieve groei is alle ruimte. 

Biggest pollen allergy questions. Father

Hooggevoelige kinderen

Een hooggevoelig kind is gevoeliger is voor indrukken van de buitenwereld dan gemiddeld. Je kind neemt subtielere nuances waar, raakt sneller overprikkeld en wil zich daarom wellicht terug trekken. Het kind stelt veel vragen aan de ouders, kan verlegen overkomen en is gevoelig voor straf. Hooggevoeligheid komt evenveel voor bij jongens als meisjes. Deze kinderen reageren veel meer op hun omgeving, drukte, sferen en hun ouders. Zij zijn sneller moe en uitgeput van al deze indrukken. Ze voelen veel aan, zoals andere mensen en dieren.

 

Het is niet zo dat het gehoor, gezichtsvermogen of andere zintuigen scherper zijn. Het verschil ligt hem in de hersenen zelf: in een zorgvuldigere informatieverwerking. Deze kinderen staan meer stil bij alles. Ze sorteren wat aan prikkels binnenkomt preciezer. Als ouder kan het grootbrengen een hele uitdaging zijn. Neem voor coaching van je kind gerust contact op.

Girls Talking

Coaching voor je kind

Hooggevoeligheid is een eigenschap en kwaliteit die prachtig tot ontwikkeling kan komen. Om dit te bereiken is een speciaal traject ontwikkeld dat op maat voor je kind wordt aan geboden. 

 

Je kunt hierbij denken aan:

  • Leren omgaan met overprikkeling.

  • Je kind in zijn/haar kracht op school.

  • Hulp bij het grootbrengen van je kind.

  • De behandeling van klachten zoals allergie, leerproblemen, overgevoeligheid, sterk wisselende emoties, een negatief zelfbeeld, etc….

  • Bewust omgaan met hooggevoeligheid door ouder en kind.

 

We starten met een intake om te bepalen wat er voor je kind nodig is. Zo kan je kind prachtig tot bloei komen en zichzelf zijn. 

Contactformulier

Herenstraat 48, Culemborg

Laan van Westrooijen 6, Tiel

Keurmerken: Registerhomeopaat (NVKH R-Hom®) - Lid beroepsvereniging NVKH

Opgenomen in het RBCZ register - KvK-nr.: 68287100

Bel 0345 616150 als er iets dringends is.

Bedankt. Er wordt contact met je opgenomen.

Testen voor hooggevoeligheid

Ben ik hooggevoelig?

Download hier de test om uit te zoeken of je hooggevoelig bent.

Is mijn kind hooggevoelig?

Stel de vragen zoveel mogelijk aan je kind.

bottom of page