top of page

Hooggevoeligheid

Coaching bij deze bijzondere eigenschap voor jong en ouder(s)

Culemnia biedt coaching en hulp aan voor hooggevoelige mensen, kinderen en hun ouders. Daarover lees je hieronder meer.
Onderaan deze pagina kun je testen downloaden om uit te zoeken of je hooggevoelig bent. Het is belangrijk om te weten hoe je in elkaar steekt zodat je rekening kunt houden met jezelf en wat je nodig hebt. Ook is er een test hooggevoelige kinderen.

Image by Héctor Martínez

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoelige mensen pikken veel op en verwerken informatie zeer zorgvuldig. Een gevoelig zenuwstelsel is je basis. Je bent heel ontvankelijk voor wat je ziet, ruikt, hoort en ervaart. Je bent gevoelsbegaafd. Het is je talent en wellicht je valkuil. Tegelijk is het je kwaliteit, mits je in balans komt en blijft. Hoe doe je dat in deze, steeds sneller draaiende, wereld?

Hoe kun je gelukkig leven waarbij je tot je recht en tot ontplooiing komt?

attractive young woman in red dress in f

Coaching

Na het intake gesprek krijg je waardevolle adviezen en oefeningen. Zo kom je als hooggevoelig persoon in balans en kun je deze eigenschap als kwaliteit inzetten in je relatie, werk en bovendien voor jezelf. Het traject is mede ontwikkeld door Susan Marletta-Hart. De bekendste Nederlandse deskundige op dit gebied. We staan stil bij wat er bij jou speelt en bieden een traject om in balans te komen daarna geheel op maat aan.

Biggest pollen allergy questions. Father

Hooggevoelige kinderen

Een hooggevoelig kind is gevoeliger is voor indrukken van de buitenwereld dan gemiddeld. Je kind neemt subtielere nuances waar, raakt sneller overprikkeld en wil zich daarom wellicht terug trekken. Het kind stelt veel vragen aan de ouders, kan verlegen overkomen en is gevoelig voor straf. Hooggevoeligheid komt evenveel voor bij jongens als meisjes. Deze kinderen reageren veel meer op hun omgeving, drukte, sferen en hun ouders. Zij zijn sneller moe en uitgeput van al deze indrukken. Ze voelen veel aan, zoals andere mensen en dieren.
Het is niet zo dat het gehoor, gezichtsvermogen of andere zintuigen scherper zijn. Het verschil ligt hem in de hersenen zelf: in een zorgvuldigere informatieverwerking. Deze kinderen staan meer stil bij alles. Ze sorteren wat aan prikkels binnenkomt preciezer. Als ouder kan het grootbrengen een hele uitdaging zijn. Neem voor coaching van je kind gerust contact op.

Girls Talking

Coaching voor je kind

Hooggevoeligheid is een eigenschap en kwaliteit die prachtig tot ontwikkeling kan komen. Om dit te bereiken is een speciaal traject ontwikkeld dat op maat voor je kind wordt aan geboden. 


Je kunt hierbij denken aan:

  • Adviezen op maat.

  • De behandeling van klachten zoals allergie, leerproblemen, overgevoeligheid, sterk wisselende emoties, etc….

  • Leren omgaan met overprikkeling.

  • Je kind in zijn/haar kracht op school.

  • Bewust omgaan met hooggevoeligheid.

  • We starten met een intake om te bepalen wat er voor je kind nodig is. Zo kan je kind prachtig tot bloei komen en zichzelf zijn. 

Hooggevoelig: Services