top of page

Homeopathie voor vrouwen

Bewust omgaan met je gezondheid

Al lijken je klachten op die van een vriendin, iedere vrouw is anders. Kies daarom voor een persoonlijke benadering.

Tijdens een consult  gaan we behalve op je klacht(en) in op wat voor type je bent en hoe je je klachten ervaart. Op grond van het totaalbeeld wordt een homeopathisch middel voor je uitgekozen waardoor je weer in balans komt. De behandeling is veilig want de remedies bevatten geen schadelijke stoffen.

Onlangs kwam een vrouw met meerdere klachten. Ze had zowel wratten als hormonale klachten en hoofdpijn. Het unieke is dat al deze klachten tegelijk worden behandeld. Jouw persoonlijke remedie wordt uitgekozen is afgestemd op wie je bent en op de klachten waar je last van hebt. De remedie stimuleert het genezingsproces van binnenuit op een natuurlijke manier.

smiling%20woman%20shows%20homeopathic%20medicine_edited.jpg

Medische klachten

In de praktijk  kun je terecht met diverse klachten. Zowel lichamelijke als psychische. Als je niet lekker in je vel zit door bijvoorbeeld hormonale of relatieproblemen of door dingen die spelen op je werk.

Of als je bijvoorbeeld candida, osteoporose, overgewicht, slapeloosheid, een verstoorde werking van je schildklier, depressieve gevoelens, ADD of een burn-out hebt.

Woman Walking

Hormonaal in balans

Veel vrouwen kampen met problemen rondom de menstruatie. Vaak is de oorzaak een hormonale dysbalans. Is je cyclus onregelmatig, voel je je niet goed voor de menstruatie of raak je in de overgang en heb je klachten? Maak dan een afspraak voor een behandeling om hormonaal in balans te komen.


Sommige vrouwen krijgen klachten door het gebruik van de pil. Dit kan worden behandeld met homeopathie.

Pregnant Woman

Zwangerschap en homeopathie

Zwangere vrouwen en vrouwen die een kinderwens hebben, voelen vaak een weerstand tegen het slikken van medicatie. Zij vragen zich af of de ontwikkeling en gezondheid van het kind kan worden beïnvloed door wat de moeder inneemt.
Klassieke homeopathie is een mooi alternatief en biedt veilige ondersteuning bij klachten rondom de zwangerschap, baring, het kraambed en de periode erna. De behandeling is gericht op het totaalbeeld van de vrouw op lichamelijk en emotioneel niveau.
Klachten die behandeld kunnen worden tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschaps-misselijkheid, jeuk, slaapklachten, blaasontstekingen, hoge bloeddruk, aambeien, rugklachten tot emotionele klachten. Tijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen bij problemen als angsten, onvoldoende ontsluiting of heftige pijn worden ingezet. In de kraamtijd kan gedacht worden aan de toepassing van homeopathische middelen bij uitputting, slaapproblemen, borstontsteking, wondverzorging en baby blues.

Fertility Egg Freezing

Kinderwens behandeling

Wil je al een tijd zwanger worden maar lukt dat niet? Hiervoor biedt klassieke homeopathie mogelijkheden. Dit door je op een natuurlijke manier in balans te brengen, zowel hormonaal als qua medische voorgeschiedenis en erfelijke belasting. Zo werken we aan je gezondheid. Aan een balans waarbij je wel zwanger kunt worden met een natuurlijke en veilige therapie.


We starten met een uitgebreide intake om je gezondheid en hormooncyclus in kaart te brengen. Daarna start een behandeltraject dat speciaal op jou en je hormoonhuishouding afgestemd is. 


Mocht blijken dat je partner vruchtbaarheidsproblemen heeft dan kan ook hij daarvoor homeopathisch behandeld worden. 

Contactformulier

Bel 0345 616150 als er iets dringends is.

Telefonisch spreekuur op maandag van 19.30 tot 20.00 uur.

Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen 48 uur een reactie.

Vergoeding

Worden de kosten van de consulten vergoed?

Praktijk Culemnia is aangesloten bij de NVKH. De afgelopen jaren zijn bijna alle zorgverzekeraars homeopatische consulten geheel of gedeeltelijk gaan vergoeden. Vergoeding gaat vanuit uw aanvullende verzekering. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van de aanvullende zorgpolis die u heeft. 

Insurance%20Agent_edited.jpg
bottom of page