coronavirus

De homeopatische behandeling van Covid-19 en de nasleep

Klassiek homeopaten delen ervaringen

Het afgelopen jaar zijn we geconfronteerd met een nieuw virus dat een reeks zwakke punten in ons sociale en individuele leven heeft blootgelegd. De pandemie, die zich uitstrekt over maatschappelijke gebieden die zo divers en fundamenteel zijn als politiek, economie, gezondheid en onderwijs. Voor ieder van ons is in ons dagelijks leven, onze gezinnen en relaties dit uitgegroeid tot een nooit eindigende stresstest. Klassieke homeopathie moet zich ook bewijzen in het licht van deze uitdagingen van een ziekte met veel gezichten en met een zeer gevarieerd verloop.


Een jaar na de pandemie kunnen we nu zien dat een genus epidemicus, zoals die vaak ook wordt aangetroffen bij een griepgolf, kan worden geïdentificeerd. Dit gold in de vorige eeuw ook voor de Spaanse griep. Deze genus belichaamt niet alleen de symptomen van veel van degenen die ziek worden van Covid-19, maar heeft ook de existentiële angst in zich die verband houdt met de coronavirus-crisis. Dit werd bevestigd uit plaatsen zo ver uit elkaar als New York en Milaan.


Homeopathie hebben vanuit de pandemische hotspots talloze ziektegevallen gedeeld vanuit Noord-Italië, de VS, Rusland, Zuid-Afrika, Spanje, India, België en Nederland. Het zijn aangrijpende verhalen die de angst voor deze ziekte uitdrukken, zoals weerspiegeld in het individuele lot van de getroffen mensen. Tegelijkertijd wekken ze hoop - zoals het verhaal van hoe elf oudere (rond de 80) SARS-CoV-2-positieve nonnen in een Zuid-Tirools klooster de infectie met een homeopathische behandeling overleefden.


Hoewel het vaak te moeilijk is om het effect van remedies in te schatten bij zo'n gevarieerde ziekte met een groot percentage schadelijke infecties, beschrijven homeopaten van over de gehele wereld vele voorbeelden met snelle verbetering en blijvend herstel.

In de meeste gevallen helpt dit ons het doel te bereiken om te voorkomen dat de ziekte zich ontwikkelt tot een ernstiger vorm die ziekenhuisopname vereist. Op deze manier kan homeopathie, indien gebruikt in de beginfase van Covid-19, een belangrijke bijdrage leveren aan het minimaliseren van de kritieke bottleneck in de behandeling die bij de pandemie wordt gevonden. Dit geldt ook voor de vaak langdurige ziekte die wordt gezien bij langdurig Covid- of post-Covid-syndroom. Naast constitutionele remedies kunnen de genus epidemicus-remedies hier een sleutelrol spelen.


Er zijn inmiddels een aantal nieuwe homeopathische remedies die bij de ziektes en de nasleep kunnen helpen.


Er is een opvallend tweeledig verband tussen de menselijke ziekte en de planetaire crisis met betrekking tot de broeikasgassen ozon en kooldioxide met hun klinische focus op de luchtwegen. Een verzameling van 34 Covid-19-gevallen bevestigt daarmee de hypothese dat waarmee we een ​​belangrijke epidemisch middel hebben gevonden dat gelijksoortig is aan deze crisis. Homeopathie werkt immers op basis van gelijksoortigheid.


In de homeopathische praktijk zijn er veel collega's die zich niet zozeer bezighouden met de feitelijke ziekte Covid-19 als wel met de psychosociale - en bredere gevolgen van de hele coronacrisis. Mensen die last hadden van de sociale isolatie a.g.v. de lock-down konden goed homeopathisch geholpen worden. Homeopaten die niet in een hotspot werken, zien relatief weinig geïnfecteerde patiënten, maar eerder mensen met angst, paranoia, depressie, overbelasting en burn-out, vaak met een hele reeks psychosomatische symptomen die we waarschijnlijk nog vele jaren in verschillende gedaanten zullen tegenkomen. Hoe homeopathie presteerde in deze ongekende stresstest en of het de gelegenheid aanging om aan te tonen wat het kan bereiken, zal hopelijk in de niet al te verre toekomst duidelijk worden.

 

Contactformulier

Zoek je homeopatische hulp voor de behandeling van Covid-19 of ben je niet goed hersteld? Neem gerust contact op.

Bedankt voor de inzending!

Homeopathic Bottles