Klassieke homeopathie voor kinderen

Bewuste ouders, gezonde kinderen
Veel ouders bezoeken praktijk Culemnia. Zij kiezen bewust voor een natuurlijke geneesmethode waarbij hun kind centraal staat en er tevens aandacht is voor het verhaal van de ouders. Krijgt uw kind vaak antibiotica of andere medicatie? Wordt uw kind desondanks steeds opnieuw ziek? Een consult bij de klassiek homeopaat biedt andere mogelijkheden.

Klassieke homoeopathie is voor kinderen van deze tijd
Er zijn in deze tijd veel kinderen met gedragsproblemen, angsten, autisme, enzovoorts. Veel kinderen zijn overgevoelig voor geuren, geluid, details, sfeer, voeding en dergelijke. Bij veel kinderen worden diagnoses als autisme, ADHD of ADD gesteld en wordt er geadviseerd om onderdrukkende medicatie te gaan gebruiken. Deze middelen hebben veel bijwerkingen en zijn bovendien verslavend.

Homeopathie kan geweldig werken bij schoolgaande kinderen. Door een homeopathische behandeling kan het zelfvertrouwen groeien en de prestaties op school verbeteren. Kinderen gaan beter in hun vel zitten op een natuurlijke en milde manier.

Homeopathie: een alternatief voor hormoonzalf bij eczeem
Bij ernstige vormen van eczeem wordt al voor zeer jonge kinderen nog al eens hormoonzalf voorgeschreven. Veel ouders willen dergelijke zalven liever niet gebruiken. De behandeling van eczeem d.m.v. klassieke homeopathie biedt verrassende mogelijkheden. Het vergt tijdens de behandeling iets meer geduld en inzet van de ouders maar vaak worden er goede resultaten behaald. Informeer naar de mogelijkheden door telefonisch contact op te nemen of het contactformulier op deze site in te vullen.

Antibiotica, het kan ook anders!
Als uw kind regelmatig verkouden is of een oorontsteking heeft wordt er nog al eens een antibioticakuur voorgeschreven. U krijgt wellicht te horen dat de weerstand van uw kind niet goed is en dat een antibioticakuur echt weer nodig is. Langdurig gebruik van antibiotica is echter onverstandig. Het heeft nadelige gevolgen en de weerstand van uw kind neemt er niet door toe, integendeel. Het kan ook anders. De klassiek homeopaat biedt een therapie die gericht is op het verhogen van de weerstand van uw kind en die helemaal afgestemd is op het kind zelf. Er zijn enkele duizenden remedies beschikbaar waaruit een keuze wordt gemaakt.  Want immers….ieder kind is anders.

Vaccineren?
Er zijn ouders die erover nadenken of zij hun kind wel alle vaccinaties zullen geven. Wilt u een bewuste keuze maken, kijk dan op de website van de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken www.nvkp.nl. Als u uw kind niet vaccineert kunt het als het ziek is laten behandelen middels klassieke homeopathie. Als u besluit uw kind wel te vaccineren dan biedt Ron Wiebolt u begeleiding. Eerst is er een intakeconsult om te bezien of er voor deze begeleiding groen licht kan worden gegeven. Vervolgens neemt u ruim voor elke vaccinatie contact op met de praktijk.

Maak een afspraak

De effectiviteit van homeopathie bij kinderen met astma

 

Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van homeopathie bij kinderen met astma. 81 kinderen werden gedurende twee jaar gevolgd tijdens hun homeopathische behandeling. Zij werden gedurende deze tijd niet met andere geneesmiddelen behandeld. De conclusies waren dat de ouders veel minder een beroep hoefden te doen op hulpverleners, met veel minder medicatie toekonden en bovendien dat het kind veel minder thuis hoefde te blijven, evenals de ouders. Ze konden lichamelijk weer veel meer aan en ziekmakende factoren (allergenen) hadden bij 70% procent van de kinderen die hier gevoelig voor waren, geen vat meer op hen. Ook daalde het aantal infecties aanzienlijk. Namelijk met 88% van de kinderen die daar last van hadden.

 

Het onderzoek is in India uitgevoerd door professor G.R. Mohan. (Bron: Homeopatic Links, volume 20, summer 2007).