Help je kind, kijk eens in de spiegel

Je kind in balans door jouw inzet. Want als ouders bewegen, beweegt het kind mee.

Wanneer ouders zich spiegelen aan hun kind gebeuren er bijzondere dingen met die kinderen. De boze buien of alsmaar terugkerende koortsaanvallen verdwijnen als sneeuw voor de zon, een kind wordt zindelijk of laat zich niet langer pesten, de (leer-)ontwikkeling wordt gestimuleerd en klachten verdwijnen. Ook de ouders zelf worden er beter van.

Ziektes, leer- en gedragsproblemen komen bij kinderen veelvuldig voor. Dit lijkt de afgelopen jaren alleen maar toe te nemen mede omdat er veel wordt gelabeld (diagnoses worden gesteld). Is uw kind uit balans? Maakt u zich zorgen over wat er in de toekomst van uw kind terecht komt? Weet u wat uw kind nodig heeft om op te groeien tot een evenwichtige volwassene?

Je wilt het beste voor uw kind. Hoe kun je daarbij helpen?

Dat kan door jezelf via je kind te spiegelen. Je krijgt een vertaling van de problematiek die bij je kind speelt. De boodschap die je kind voor je heeft, blijkt een waardevol inzicht te zijn. Een handreiking die je helpt op weg naar herstel van de balans. Een cadeau voor harmonie en gezondheid voor je kind en voor jezelf.

Dankzij deze hulp weet ik wat mijn dochter me wilde vertellen door middel van haar klachten. Ze liep achter op school, was  verkouden en klaagde over hoofdpijn. Ik snapte de vertaling die Ron me in het tweede consult gaf en ging aan de slag met de inzichten en adviezen. De klachten zijn over gegaan en op school gaat het nu weer goed met leren. Deze methode raad ik iedere ouder aan die naar zijn kind wil ‘luisteren’ naar wat hij/zij jou wil vertellen op haar eigen manierGroetjes, Marleen

Kinderen zijn onze grootste blinde vlek

Kinderen zijn creatief, spontaan, eerlijk, denken vrij en hebben lef. Deze eigenschappen zetten ze in om hun ouders te helpen. Door het spiegelen krijg je inzicht in je blinde vlek. Dit door te luisteren naar wat je kind u te zeggen heeft d.m.v. zijn/haar ziekte en gedrag, Ook door middel van hobby’s en spel geven kinderen ons belangrijke signalen.

Een kinderhart is net als een spiegel, het reflecteert alles waaraan het wordt blootgesteld.

Oudergesprekken

De hulp gaat door middel van gesprekken met de ouder/opvoeder:

– Het intake gesprek (60 min.)

Tijdens dit gesprek vertelt je over je kind en wat er speelt. Vervolgens worden er een aantal standaard vragen gesteld om belangrijke informatie te krijgen over je kind, wat er precies speelt en het gezin. Met deze informatie wordt een vertaalslag gemaakt waardoor het onderliggende probleem helder wordt.

– Therapeutisch gesprek (90 min.)

In dit gesprek krijg je de vertaling. Dit is de boodschap van je kind voor jou. Een boodschap als cadeau voor jezelf. Een diep inzicht en tevens adviezen over hoe je de aanwijzingen van je kind concreet toe kunt passen binnen je leven, relatie, werk en opvoeding.

– Vervolgconsulten (v.a. 30 min.)

Daarna is er begeleiding van jou als ouders die je te helpt om de handreikingen van je kind blijvend in te passen binnen je leven.

Je bent vrijblijvend welkom

Deze methode kan op eigen initiatief worden ingezet naast andere behandelmethoden. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie en een behandeladvies op maat, want iedere situatie is anders.

Vergoeding

Er zijn vergoedingsmogelijkheden als je aanvullend verzekerd bent.

Een afspraak is zo gemaakt (klik hier).